۱۳۹۸ آذر ۶, چهارشنبه

۱۳۹۸ آذر ۵, سه‌شنبه

تعالیم دوازده گانه دیانت بهایی

تعالیم اساسی اجتماعی دیانت بهائی که بنام تعالیم دوازدهگانه مشهور است حاصل طبقه بندی و تنظیم حضرت عبدالبها است. ایشان در سفر ،به اروپا وامریکا وقتی در مجامع برای سخنرانی تشریف می بردند در مواجهه با ذهن منطقی غربی، امهات تعالیم دیانت بهائی برای عالم انسانی را در سر فصلهائی مرتب میفرمودند. در حقیقت می توان این تعالیم را مانیفست اجتماعی یا سیاسی دیانت بهائی تلقی کرد.
این سر فصلها گاهی بیشتر و گاهی هم کمتر از دوازه سرفصل می شد اما در بیشتر موارد دوازده مورد را بیان می فرمودند و به همین سبب به تعالیم دوازده گانه معروف شده است این تعالیم در بطن دستورات و بیانات حضرت بهاالله مکنون بوده و حضرت عبدالبها بعنوان مبین حضرت بهاالله محور های اساسی این تعالیم را استخراج فرمودند. دراین نوشتار کوتاه تلاش خواهم کرد
این تعالیم را در چند زیر فصل جای دهم تا به درک بهتری از پیام مندمج در آن نائل گردیم این تعالیم را من در مجموع تعالیم اجتماعی دیانت بهائی می نامم و آنرا به ۵ بخش تقسیم می کنم :

(Cognitive) تعالیم شناختی
الف- لزوم تحری حقیقت
ب- لزوم ترک تعصبات
ج- لزوم تطابق دین با علم و عقل

(Cultural) تعالیم فرهنگی
الف- تعلیم و تربیت عمومی و اجباری
ب- تساوی حقوق زن و مرد

(Economical) تعالیم اقتصادی
تعدیل معیشت و حل مسائل اقتصاد

(Religious) تعالیم مذهبی
الف- عالم انسانی محتاج دین است
ب- وحدت اساس ادیان
ج- دین باید سبب الفت و محبت باشد

(Political) تعالیم سیاسی
الف- وحدت عالم انسانی
ب- وحدت زبان و خط
ج- صلح عمومی و تاسیس محکمه کبری


نمازهای سه گانه در دیانت بهایی


دراینجا نماز و عبادت را با استناد به کتب "تقریرات کتاب اقدس" و "گنجینه ی حدود و احکام" باهم بررسی کرده و برای جلوگیری از طولانی شدن این نوشته در قسمت دوم شما میتوانید متن آیات وضو ، آیات نماز و احکام قضای نماز را مشاهده فرمائید.
در امر مقدس بهائی، سه نوع نماز وجود دارد که هر فرد بهائی بنا به خواست خویش می‌تواند یکی از آنها را انتخاب کند و بجا بیاورد.هرکدام که معمول رود.


نماز صغیر: وقت تلاوت آن ظهرها می‌باشد(یکبار در روز)
نماز وسطی: روزی سه بار باید خوانده شود. از طلوع آفتاب تا ظهر و از ظهر تا غروب آفتاب و از غروب آفتاب تا ۲ ساعت از شب گذشته.

نماز کبیر: در ۲۴ ساعت یک‌مرتبه خوانده می‌شود. بهائیان به این نماز اعتقاد خاصی دارند. و طبق بیانات بهاالله هر وقت انسان به حالت توجه به خداوند رسید باید آن را بخواند.

دسته جمعی خواندن نماز (به جز نماز میت) در این آئین حرام است.زیرا بهائیان عبادت با خداوند را صحبتی عاشقانه میدانند و به تنهائی نیایش کردن را باعث قرب بیشتر به پروردگار میدانند.


مستند ریشه های ایمان به دیانت بهایی (زبان انگلیسی)

  آثار بهائی نه تنها علم و دین را سازگار می‌دانند بلکه بر لزوم هماهنگی بین آنها تأکید می‌کنند. اصل هماهنگی علم و دین بیان می‌دارد که دین بدو...